Langerhans Cel Histiocytose (LCH) is een woekering van de Langerhans-cellen die wij allemaal in ons lichaam hebben. In normale doen helpen ze in de afweer tegen virussen en bacteriën. Bij LCH-patiënten gaan de Langerhans-cellen woekeren in met name de huid, botten en beenmerg.

LCH is vergelijkbaar met kanker en wordt, zolang er niet meer over de ziekte bekend is, door kankerspecialisten behandeld met chemo- en radiotherapie. Elk jaar worden er 10-15 nieuwe kinderen gediagnosticeerd en een onbekend aantal volwassenen. De overlevingskansen zijn, zeker voor zeer jonge kinderen, niet erg hoog.

interview met
Professor Egeler

Een gesprek met Professor Egeler over LCH (interview uit 2008) Na zijn studie geneeskunde legde Maarten Egeler zich toe op de kindergeneeskunde.

interview met Professor Egeler

Meer over LCH

Stichting Histiocytose Nederland

De Nederlandse patiëntenorganisatie voor histiocytaire ziekten zoals LCH, HLH en FHL.

The Histiocyte Society

Dit is de community van medici en wetenschappers die zich met het onderzoek naar de behandeling van LCH/FLH/HLH bezighouden.

The Histiocytosis Association Of America (HAA)

Dit is de Amerikaanse patientenvereniging. Op de website van de HAA vind je ook links naar alle andere internationale patiëntenorganisaties m.b.t. LCH/FLH/HLH. www.histio.org
Type zoekwoord...