Afscheid dr. Pieter Leenen en een prachtige donatie voor 1000 kaarsjes!

Op 4 april 2023 nam dr. Pieter Leenen, vanwege pensionering, formeel afscheid van zijn afdeling in het Erasmus MC Rotterdam. Hij blijft nog wel betrokken bij diverse activiteiten. 

Pieter heeft zich jarenlang beziggehouden met het LCH-onderzoek en werkte onder andere samen met prof. dr. Maarten Egeler.

Het afscheid vond plaats tijdens het jaarlijks terugkerende symposium: ”Monocytes, Macrophages, and Dendritic Cells: from Origin to Diversity”, dat hij voor de laatste keer organiseerde.

Diverse collega’s uit binnen- en buitenland, met wie hij gedurende zijn loopbaan in het Erasmus MC heeft samengewerkt, presenteerden resultaten van onderzoek naar het ontstaan en (dys)functioneren van deze intrigerende cellen. Zo kwamen ook de afwijkende Langerhans cellen en macrofagen aan bod, zoals we die kennen uit de histiocytaire aandoeningen.

Als afscheidscadeau vroeg hij een donatie aan twee stichtingen die hij een warm hart toedraagt: Musicians without borders en 1000 kaarsjes voor Juultje. Zoals op de foto te zien is, is aan die oproep massaal gehoor gegeven. Tijdens de receptie is er nog gedoneerd via QR codes. In totaal is er een bedrag van € 1250.- gedoneerd aan stichting 1000 kaarsjes voor Juultje!

Pieter en alle gulle gevers: 1000 maal dank voor dit fantastisch bedrag!

1200 1200 Stichting 1000 kaarsjes voor Juultje
Type zoekwoord...